”Science slam” samt debat om røgfri ungdomsliv kl. 12-13

Kræftens Bekæmpelse i Rudersdal har arrangeret debatmøder de sidste par år, med synlige resultater. Sidste år var vi med til at sætte prisforhøjelse på cigaratter på dagsordnen. I år sætter vi det samlede ungdomsliv – dvs i skoletid samt også i deres fritid – på dagsorden.  Målet er røgfri generation senest 2030.

Derfor inviterer vi dig, din familie samt dine venner til et debatmøde om Røgfri Ungdomsliv i Rudersdal.

Årsagen er, at tobak og tilhørende produkter er vanedannende. Desværre begynder ca. 40 børn hver dag med rygning og det er støt stigende. Rygere siger, at det er svært at holde op, når man en gang har ”smagt” på den. Derfor er det bedre, at de ikke starter med at ryge eller bruge tobak. Rygning alene er årsagen til ca. 14.000 dødsfald om året i Danmark – næsten 75 gange som det i trafikken (178 dødsfald – i 2018).  

• ”Science Slam” ved projektchef, Tobak Forebyggelse Niels Them Kjær, Kræftens Bekæmpelse.

• Formanden for Rudersdal Idræt Lars Engelberth, Næstformand for Børne- og Skoleudvalget Jens Darket, Rektor Anders Kloppenborg fra Birkerød Gymnasium, Skoleleder Jesper Lykkegaard fra Sjælsøskolen, Sou-chef Christian Bech fra Vedbækskolen, Afdelingsleder Jacob Krarup fra DGI Nordsjælland deltager samt et par elever fra grundskole samt gymnasier.

•  Moderator: Områdekonsulent Jakob Guldberg Madsen, KB