Kan du smage, om guleroden er økologisk?

Kan du smage om guleroden er økologisk? Sådan spørger initiativtagerne bag den lokale afdeling af Have til Maver.

Haver til Maver deltager på Folkemødedagen, hvor de har en stand. Udover blindsmagningen af gulerødder, så vil Gunver Larsen og Jytte Emanuelsson fortælle mere om skolehaver og gøre os alle klogere på plantedele.

De to står i spidsen for en gruppe borgere i Rudersdal, der er i gang med at oprette en ny forening, Haver til Maver. Formålet er at etablere og drive skolehaver, i første omgang for Toftevangskolens 4. – 5. klasse. Haven planlægges anlagt på det sydøstlige areal i Den gl. Præstegårdshave.

Den kulinariske skolehave er et ekstra faglokale til udeskolen og den åbne skole. Her er der fokus på meningsfuld læring, hvor skoleelever gennem motiverende, praksisnær, fagligt kvalificeret og sansebaseret undervisning tilegner sig den praktiske forståelse af kredsløbet “jord til bord til jord”.

Børnene dyrker jorden gennem en vækstsæson. De kommer på besøg 4 gange forår og 4 gange efterår. De lærer om havebrug og laver mad på bålkomfurer. Skolehaverne dyrkes økologisk af børnene. Det giver dem en forståelse for grøntsagsdyrkning, natur, sundhed, økologi, madlavning og processen fra jord til bord.

Forlægget til de nye skolehaver kommer fra Krogerup Avlsgård ved Humlebæk, som har udviklet et koncept kaldet Haver til Maver, der nu findes i 36 lokale Haver til Maver-projekter over hele landet. Se mere på https://havertilmaver.dk/

Vi holder stiftende generalforsamling på Birkerød Bibliotek 4. september kl. 19:30 i den lille mødesal.