Persondata i øjenhøjde Kl. 12-13

Samfundsudviklingen med øget digitalisering har gjort persondata til et særdeles aktuelt emne. Fra vugge til grav bliver dine data registreret. Internetsøgninger, købsmønstre, holdninger, rejser, aktiviteter m.v.

Med den nye databeskyttelseslovgivning er borgerne sikret større mulighed for at få oplyst hvilke data en virksomhed eller organisation har registreret om én og man kan som udgangspunkt bede om at få slettet sine data.

Og i de fleste tilfælde skal en dataansvarlig virksomhed bede om borgernes tilladelse til at indsamle deres personlige data, ofte ved hjælp af såkaldte cookies.

Men hvad er for nogen data, og hvordan bruger virksomhederne dem?

Få et indblik bag Internetfacaden i den fascinerende (og skræmmende) data jungle som Internettet har udviklet sig til, og få tips om simple værktøjer og adfærdsmønstre, der forbedrer dit overblik.

Bernt Stubbe Østergaard, SF-Rudersdal og mangeårig sikkerhedsanalytiker i amerikanske firmaer debatterer emnet med Torsten Pedersen, Advokathuset, Birkerød og fra Rudersdal Erhvervsforening. Medbring din egen fortælling om dine data på Nettet.

Debatten foregår fra kl. 12-13